• O nás
  • Aktuálně
  • Základní škola
  • Mateřská škola
  • Akce školy
  • Dokumenty
  • Kontakt
  • Zápis do MŠ
  • GDPR

    Zpracování osobních údajů

    podle Obecného nařízení 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES, tzv. GDPR

     

    Správce, Základní škola a Mateřská škola Měrovice nad Hanoujmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů ve smyslu čl. 37 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o pohybu těchto údajů (dále jako "GDPR").

     

    Kontaktní údaje pověřence na ochranu osobních údajů:

    Radek Srb

    tel:    607 614 843

    mail: srbradek@centrum.cz 

     

    Správce zpracovává osobní údaje dětí, žáků a zaměstnanců. Ve většině případů je to nutné pro splnění právní povinnosti (příslušného právního předpisu). Zpracování osobních údajů je v takovém rozsahu, v jakém to příslušný právní předpis přikazuje.

    Zpracovává-li škola osobní údaje na základě souhlasu, je tento souhlas kdykoliv odvolatelný:

    - zasláním zprávy na e-mailovou adresu:           

    zsmsmerovice@seznam.cz

    - zasláním dopisu na kontaktní osobu školy:

            Mgr. Dita Červenková

            Základní škola a Mateřská škola Měrovice nad Hanou,

            příspěvková organizace  

            Měrovice nad Hanou 28

            752 01 Kojetín

     

    Nařízení GDPR zavádí následující práva subjektu údajů:

    - právo na přístup k osobním údajům, které se o subjektu údajů zpracovávají (čl. 15)

    - právo na opravu v případě vedení nepřesných či neúplných osobních údajů (čl. 16)

    - právo na výmaz („právo být zapomenut“) v případě, že osobní údaje nejsou potřebné pro daný účel nebo byly zpracovávány protiprávně (čl. 17)

    - právo na omezení zpracování, pokud subjekt údajů popírá přesnost údajů, zpracování je protiprávní, správce už údaje nepotřebuje (čl. 18)

    - právo na přenositelnost údajů jinému správci (čl. 20)

    - právo vznést námitku v případě veřejného či oprávněného zájmu (čl. 21)

    - právo podat stížnost u dozorového orgánu – Úřadu pro ochranu osobních údajů – pokud se subjekt údajů domnívá, že zpracováním jeho osobních údajů je porušeno nařízení (čl. 77).